Tagad Latvijas mežos zied viens no indīgākajiem augiem Latvijā; apskati, kā tas izskatās un netuvojies viņam klāt!

Šobrīd Latvijas mežos ir redzams viens no skaistākajiem, taču vienlaikus arī indīgākajiem augiem – aplūko to, bet turies pa gabalu no tā!

 

Latvijā ir plašs augu sugas un veidu klāsts, tostarp gan indīgi, gan neindīgi augi. Dabas dārzi, meži, lauki un dārzi visi piedāvā dažādas vides un ainavas, kurās dažādiem augiem ir piemērotas augšanas un dzīvošanas apstākļi Latvijas teritorijā.

 

Augi var ietvert visu, sākot no mazām ziedēm un sūnām līdz lieliem kokiem un krūmiem. Daži no tiem var būt indīgi un rada bīstamu apdraudējumu cilvēkiem un dzīvniekiem, bet lielākā daļa augu ir nekaitīgi un tiek izmantoti gan dekoratīvā, gan praktiskā nolūkā.

Kāpēc stādīt tomātus blakus samtenēm: efekts pārsteigs dārzkopjus

Latvijas dažādo augu bagātība padara to par interesantu vietu botāniķiem, dabas entuziastiem un visiem, kas vēlas baudīt dabas skaistumu.

Vai Latvijā aug kādi īpaši augi, kuri citur nav sastopami?

 

Latvijā ir daudzi unikāli augi, kas raksturīgi šai teritorijai un retāk sastopami citur pasaulē. Piemēram, šeit ir plaši izplatīti meži un purvi, kur attīstās un aug dažādas retas augu sugas.

 

 

Daži no šiem retajiem augiem ir purva čiekuri (Sphagnum), kuri veido purvu virsmas un spēj uzglabāt lielu ūdens daudzumu, kā arī purvu muskuszāle (Drosera rotundifolia), kas ir īpaši rets un interesants purvu pārstāvis.

Lasi vēl: Sinoptiķi paredz nelabvēlīgu laiku pavasara beigās; Maijs varētu mūs visus pieviltv

 

Turklāt pastāv daži reti sastopami ziedi, piemēram, Baltijas klints dzeltenais tulikukuls (Trollius europaeus), kas aug tikai Latvijā un tās kaimiņvalstīs. Šie un citi retie augi padara Latviju par aizraujošu galamērķi augu entuziastiem un dabas pētniekiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Tomēr eksperti ir izteikuši brīdinājumu visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri mēdz izbaudīt dabu. Pašlaik zied ļoti indīgs augs. Neskatoties uz to, ka tas ir ļoti pievilcīgs un var piesaistīt jūsu uzmanību, nekādā gadījumā neskarieties viņam klāt! Vai vēlaties uzzināt vairāk par šo augu un kā tas izskatās? Lasiet tālāk!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment